logo

Specials

 

ARG-U

Onder "specials" wordt verstaan: ovens die gebouwd worden voor een speciaal doel en vaak ook volgens de werkwijze en eisen van de klant. De ARG-U is een voorbeeld daarvan. Deze oven werd ontwikkeld en gebouwd voor het droogstoken van metaalsplinters afkomstig uit de metaalverwerkende industrie. De aangeleverde metaalsplinters zijn vaak nat door het gebruik van koel en snij vloeistof. Om nu het droge gewicht van de metaalresten te bepalen, voordat het ge-recycled wordt, wordt een monster genomen van het aangeleverde metaal en in deze oven drooggestookt. De oven is voorzien van een timer en een waarschuwingslamp die resp. de tijdsduur van het stoken bepaald en aan het eind van de cyclus een lichtsignaal geeft. De aanvoer van lucht bevind zich aan de onderzijde van de oven en wordt door de natuurlijke convectie over de bak met het monster geleidt en verdwijnt vervolgens met de rookgassen via de schoorsteen naar buiten.

Vermogen: 2,5 kW bij 230 Volt.

 

oven dichtoven open


---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ARGUS 500

Een ander voorbeeld is deze Argus 500 , een 500 liter oven.
Bedoelt om grotere werkstukken of onderdelen schoon te branden.
De deur is op meerdere plaatsen gelagerd en volledig instelbaar om ten alle tijden een goede afdichting te waarborgen.
De oven heeft aan de boven en aan de onderzijde een instelbare lucht af en aanvoer klep.
De maximale temperatuur is 850 ° C.
Vermogen 9 kW 230/400 Volt.

 

argus500dichtargus500open

 

 

 

__________________________________________________________

ARGV 90

 

De vacuüm cuvette oven is een geheel nieuw ontwikkelde oven met het doel om gevulde cuvetten het gehele was uitsmelt  en sinter proces te laten doorlopen en aansluitend, onder vacuüm, met metaal te vullen.
Ook deze bijzondere oven is geheel opgebouwd uit rvs en de uitstook/vacuüm kamer met een speciaal soort rvs welke bestand is tegen hoge temperaturen.
Het grote voordeel van dit apparaat is dat het uitnemen van de cuvette en plaatsen in een apart vacuümvat achterwege kan blijven wat de veiligheid ten goede komt en een (hete) hantering van de cuvette dus achterwege kan blijven.
Afkoeling van de cuvette is hierdoor ook niet aan de orde.
De oven wordt bij aanvang van het uitsmelt en sinter proces met het deksel naar beneden gedraaid zodat water en was via een in het deksel ingebouwde trechter kan uitstromen waarna de oven weer in de normale stand wordt gedraaid en bij het openen van het deksel gereed is om de cuvette onder vacuüm te vullen.
Een van de ophang assen is hol en verbonden met de vacuüm kamer waarin zich de cuvette bevind.
Aan deze as wordt vervolgens een vacuümpomp aangesloten waarna de cuvette onder vacuüm met gesmolten metaal gevuld kan worden.
Groot voordeel is dat de cuvette op de juiste temperatuur gehouden kan worden bij het ingieten en tevens kan de cuvette gecontroleerd afkoelen.
Na het vul en afkoelproces kan de cuvette met een speciaal bijgeleverd gereedschap uitgenomen worden om verder afgekoeld en uitgespoeld te worden.
Voorzien van een programmeerbare proces controller.

Maximale temperatuur 850° C
Vermogen 2,5 kW 230 Volt

uitstook cuvtang

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

ARGLS 3

De ARGLS 3 is een oven die gebruikt kan worden voor het smelten van lood, tin of zamak.
In de oven bevindt zich een uitneembare schenkkan met een inhoud van 3 liter.
Vermogen 2,5kW 230 Volt
Maximum temperatuur: 600°C

 

ARGLS3-2ARGLS3-1