logo

Was uitstookoven

ARGW 25

 

De ARGW 25 wordt gebruikt voor het uitstoken van vooral kleinere mallen.

Mallen of cuvetten worden op het rek op de bodem geplaatst waarbij de was kan wegvloeien in de bak onder het rek welke een uitloop heeft onder de oven alwaar het opgevangen kan worden.
In het eerste gedeelte het programmeerbare stookproces wordt de afsluitbare schoorsteen op de oven geopend en kan stoom uit de mal ontsnappen.
In het latere traject van het proces kan de schoorsteen weer gesloten worden waardoor onnodig warmte verlies wordt voorkomen.
Doordat hierbij ook de was afgevoerd wordt (en niet volledig verbrand) zal er nauwelijks sprake zijn van een waslucht.
Vermogen: 2,5kW 230Volt
Maximum temperatuur: 850°C

argw25-1ARGW25-2

 

 

 

 

________________________________________

ARGW50

De ARGW 50 is een was uitsmelt oven met een inhoud van 50 liter. De oven is dubbelwandig uitgevoerd (RVS)en dubbel geïsoleerd.
De binnenwand heeft als taak het vocht dat tijdens het uitstoken vrijkomt in de vorm van stoom, zoveel mogelijk tegen te houden,
te laten condenseren en uitlekken in de trechter onder het rooster, alwaar het afgevoerd wordt of alsnog in de vorm van stoom via de
schoorsteen kan ontsnappen.
De oven heeft een programmeerbare temperatuur controller waarmee vele vrij te programmeren stook curven zijn in te stellen.
(meer uitgebreide beschrijving bij ARGW 125)
Binnenmaten: 34cm X 34 cm X 43cm
Spanning: 230Volt, vermogen: 3,3kW
Maximum temperatuur: 850°C

 

argw50-1 argw50-ret

 

 

 

 

____________________________________

 

 

 

ARGW125

De ARGW 125 is een was uitsmelt oven met een inhoud van 125liter.
Met dit type ovens kunnen chamotte mallen of cuvetten met was modellen uitgesmolten en verder uitgestookt worden waarbij nauwelijks sprake is van de hinderlijke waslucht omdat de was in de mal of cuvette tijdens de eerste fase van het stookprogramma uit de mal loopt, vervolgens opgevangen wordt in een trechter en afgevoerd wordt aan de onderzijde van de oven waar het opgevangen kan worden in een bak.
Op deze wijze wordt dus niet de was volledig verbrand maar kan weer gebruikt worden voor een volgend wasmodel.
Bij het uitstoken ontwikkeld zich veel stoom, immers; al het water dat gebruikt is om de inbedmassa te maken dient er uitgestookt te worden.
Daarom zijn deze ovens dubbelwandig uitgevoerd en uiteraard volledig vervaardigd uit roestvast staal (RVS).In het deksel bevind zich een afsluitbare schoorsteen voor de afvoer van stoom welke zich vooral ontwikkeld gedurende de eerste 400 - 500°C binnen de oven.Na het verdampen van het water kan de schoorsteen afgesloten worden zodat er minder energie verloren gaat tijdens het verdere verloop van het uitstook proces.

ARGW125-2uitst.oven4

Uitstook ovens worden geleverd met een volledig vrij te programmeren temperatuur controller waarmee vele programma's zijn samen te stellen voor verschillende uitstook processen, waarmee in het uitstook traject naar wens op diverse momenten wacht/houd tijden zijn in te stellen en snelheden voor opwarming en afkoeling kunnen worden ingesteld met de gewenste (eind)temperaturen.
Ook zijn er diverse actie's in te stellen bij bepaalde momenten in het proces of indien er tijdens het proces mogelijk een kortstondige stroomstoring zou plaatsvinden.
Binnenmaten: 50cm X 50cm X 50cm
Aansluiting: 3 fasen 230/400 V vermogen: 9kW

__________________________________________